A szeretet hatalma
2019. augusztus 10.
Évközi tizennyolcadik hét – szombat
Szent Lőrinc diakónus és vértanú
P. John Connor LC

Jn 12,24-26
Bizony, bizony, mondom nektek: ha a búzaszem nem hull a földbe, és nem hal el, egymaga marad, de ha elhal, sok termést hoz. Aki szereti életét, az elveszíti, de aki gyűlöli életét ebben a világban, az megmenti az örök életre. Aki nekem szolgál, az engem kövessen, s ahol én vagyok, ott lesz a szolgám is. Aki nekem szolgál, azt megtiszteli az Atya.

Bevezető ima: Uram, ma Szent Lőrinc példáját mutatod meg nekem. Azért adta életét, hogy a te nevedet tisztelje és szeresse minden ember. Vágyom arra, hogy bátran kövessem hősies szeretetének példáját, hogy meghaljak én is, és ezzel kiérdemeljem kegyelmedet sok szükséget szenvedő lélek számára.

Kérés: Uram, segíts, hogy elfeledkezzem magamról, és a te érdekedet helyezzem az enyém elé!

1. Krisztus szeretete. Krisztus nem kér tőlünk olyan dolgot, amit Ő maga nem élt át. Jézus Krisztus az egyetlen olyan, az emberek tiszteletével övezett istenség, aki feláldozta életet hívei iránti szeretetből. Krisztus önfeláldozó szeretetének van hatalma arra, hogy megsokszorozza a szeretetet életünkben. Krisztus önátadó szeretete nyomán születnek az övéhez hasonló cselekedetek.

2. Szent Lőrinc. Szent Lőrinc diakónus volt a korai kereszténység idején, a harmadik század közepén. Úgy halt mártírhalált, hogy testét tüzes rostélyon, lassú tűzön megégették. Amikor már egy ideje égették a tűzön, kérte gyilkosait, hogy fordítsák meg, hadd égjen meg a másik oldala is. Lőrinc hite és bátor szeretete Krisztus áldozatának gyümölcse. Tőlünk talán nem várnak el ilyen nagy hősi tettet, de Krisztus elnyerte a kegyelmet számunkra is, hogy hordozzuk keresztünket, és önzetlen, nagylelkű szeretettel éljük életünket.

3. A hűség gyümölcse. Amikor a szentek életéről elmélkedünk, megérint bennünket Krisztus és Egyháza iránti hűséges szolgálatuk. Hűségük Krisztus hűségének gyümölcse. A mi hűséges tetteink bátorítanak másokat is hasonló tettekre. A kitartó hűség Isten kegyelméből és a mi együttműködésünkből táplálkozik. A halálig tartó töretlen hűség közös forrása ez a kegyelem és a mi válaszunk. Isten teremtménye a lelki nagyság, amely szükséges a hűséghez. Isten naponta ajándékoz meg erővel a hűségben való kitartáshoz.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, segíts, hogy növekedjen adakozó szeretetem a neked szóló szolgálatomban. Nem kívánod tőlem, hogy vértanú legyek, mint Szent Lőrinc, de kérlek, hadd ajánljak fel kicsiny áldozatokat minden nap Egyházadért és a lelkek üdvösségéért!

Elhatározás: Ma a hűséges imádság vagy az apostoli szolgálat áldozatát ajánlom fel a tisztítótűzben levő lelkekért.


A pápa imaszándéka 2019. augusztus hónapra:

A családokért: Imádkozzunk, hogy a családok imádságuk és szeretetteljes életük révén mindjobban az „igazi emberi növekedés iskoláivá” váljanak.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.