Hírek

Nyíregyházi kármelita csoport látogatott el Nyíribronyba

Kicsinek bizonyult a nyíribronyi Avilai Szent Teréz kápolna Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén. A „Világban Élő Karmeliták” (VÉK) egy csoportja látogatott el a kis község római katolikus kápolnájába.

Szent Anna-búcsút ünnepeltek Balassagyarmaton Palánki Ferenc megyéspüspökkel

A palóc vidék egyik legnagyobb vallási eseményét, a Szent Anna-napi búcsút ünnepelték július 21-én, vasárnap a Palóc Hagyományéltető Napok keretében.

„Krisztus szeretete sürget minket! Nem tegnap, nem holnap, hanem most”

„Élni jó! Isten fiatal! Ebben a fiatalságban pedig végtelen távlat van, ha hittel kapcsolódtok az élethez.” – megérkezésekor ezt a gondolatát helyezte a fiatalok szívébe Palánki Ferenc püspök atya az egyházmegyei „MeNöK – Merjünk Növekedni Krisztussal!” táborban.

 

A debreceni Szent Anna-székesegyház búcsújára készülnek

A debreceni Szent Anna-székesegyház búcsúját júl. 26-án, pénteken a 18 órai szentmisében tartják. Szentbeszédet mond Hársfalvi Ottó szatmári általános helynök, székesegyházi plébános.

„Az egyháznak mindenhol helye van!” – A Campus fesztiválon is

A Szólj Be a Papnak! egy olyan felekezeteken átívelő kezdeményezés, amely alkalmat ad az egyházakkal való kötetlen találkozásra, hogy felismerjük a keresztény hit életszerűségét, a krisztusi szemlélet értékét és ajándékait.

A bogácsi plébánián táboroztak a püspökladányi hittanos gyermekek és családok.

Videóval és beszámolóval mutatják be a bogácsi plébánián július 7-13 között táborozó püspökladányi hittanos gyermekek és családok vidám hetét. A tábort Kiss Zsolt Attila plébános vezette.

Az idei egyházmegyei búcsú szónoka és főcelebránsa Fehéroroszország apostoli nunciusa lesz

Idén is több ezer zarándokot várnak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsújára, a máriapócsi nemzeti kegyhelyre, amelyet a hagyomány szerint július utolsó vasárnapján, idén, 28-án tartanak.

 

  • Első dia

    Hirdetés szövege.

  • Második dia

    Hirdetés szövege.

  • Harmadik dia

    Hirdetés szövege.

Figyelem

Ide jöhet egy ajánló vagy egy esemény.

Érdekel

Interjúk

Nincs más feladatom, minthogy Isten végtelen szeretetét megmutassam az embereknek

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.

Csodákat várnak a debreceni Szent László domonkos plébánián – Tokodi László OP szerzetes atyával beszélgetünk

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.

Új plébánosa van a debreceni Szent Anna-székesegyháznak

Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke Dr. Krakomperger Zoltán plébánost, teológiai tanárt, a püspöki hivatal irodaigazgatóját nevezte ki a székesegyház

A kereszthordozás Istennel könnyebb

Szászné Szarka Gabriella huszonhat évvel ezelőtt egy autóbalesetben deréktól lefelé lebénult. A nehézségekre életigenléssel és Istenbe vetett hittel válaszol, amelyből

Eseménynaptár

Örömhír ajánló