Az evangélium hirdetésére küld a feltámadott Krisztus
2019. április 27. Húsvét nyolcada – szombat
P. Gregory Woodward LC 

Mk 16,9-15
Miután húsvétvasárnap reggel Jézus feltámadt, először Mária Magdolnának jelent meg, akiből (annak idején) hét ördögöt űzött ki. Az elment és hírül vitte azoknak, akik korábban vele voltak, most pedig gyászoltak és siránkoztak. Mikor meghallották tőle, hogy él és hogy ő látta, nem hitték el. Ezek után elváltozott alakban megmutatta magát kettőnek közülük útközben, amikor vidékre mentek. Ők is elmentek és hírt adtak a többieknek, de nekik sem hittek. Végül megjelent a tizenegynek, amikor asztalnál ültek. Szemükre vetette hitetlenségüket és szívük keménységét, hogy nem hittek azoknak, akik őt feltámadása után látták. Azután ezt mondta nekik: ,,Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.

Bevezető ima: Uram Istenem, növeld benned való hitemet! Add, hogy hitem minden lépésemet bevilágítsa, és arra vezessen, hogy az isteni Igazságot keressem! Uram, erősítsd reményemet, add, hogy boldog és megingathatatlan legyek a reményben! Uram, tökéletesítsd szeretetemet; tedd bennem egyre kitartóbbá és nagylelkűbbé a szeretetet! Húsvét hetében hálát adok neked Fiad halálából és feltámadásából fakadó minden kegyelemért, amelyekkel segítesz, hogy egy új életet éljek

Kérés: Uram, add, hogy Fiaddal, Jézussal való találkozásom örökre apostoloddá tegyen, és kész legyek mindig hirdetni környezetemben az evangéliumot.

1. A tizenegy hitetlensége. Az evangéliumok híradásai megegyeznek abban, hogy Krisztus feltámadásakor a sírt üresen találták, és hogy a feltámadott Úr ezután találkozott néhány tanítvánnyal. A mai evangéliumban azt olvassuk, hogy három tanítvány – köztük Mária Magdolna – látta az Urat, de a többiek nem hittek nekik. Ez is azt bizonyítja számunkra, hogy a feltámadott Krisztusban való hit végső soron mindenki számára személyes megtapasztalás kell, hogy legyen, ugyanúgy mint az Isten kegyelmének megélése is. Így történhet meg, hogy olyan helyzetbe kerülünk, amikor mi magunk lelkesedünk Krisztusért, de mások nem osztják velünk hitünket, amikor azt közelebb szeretnénk hozni nekik.

2. Krisztus megdorgálja a tizenegy hitetlenségét. Krisztus megfeddi a tizenegyet, mert nem hajlandóak hinni azoknak a tanúknak, akiket kiválasztott. Ahhoz, hogy eljussanak a hitre, szükséges, hogy Jézussal személyesen találkozzanak – az ő hitetlenségük egyszerűbbé teszi a mi hitünket. Krisztus nem hagyja őket a feltámadás tényét illetően kétségek között. Mi ma nem láthatjuk Krisztust emberi testben, de látjuk az Egyház működését, amely húsz évszázadon keresztül folyamatosan tanúsítja a feltámadás tényét. A hit végső soron kegyelem, amiért folyamatosan kell imádkoznunk. Örvendezzünk annak tudása fölött, ahogyan eljutottunk a hitre úgy is, hogy saját szemünkkel nem láthatjuk az Urat.

3. Az evangéliumot hirdetni. A feltámadott Úrral való minden találkozás csúcspontját az Ő meghívásának követése jelenti: hirdetni az evangéliumot minden teremtménynek. Ezt tanulta meg a tizenegy. Krisztusnak ez a meghívása folyamatosan szól minden megkeresztelt emberhez. A feltámadott Urunkkal való találkozás a hitben arra kell, hogy indítson minket, hogy egyre jobban szeressünk. Az apostolokkal való találkozása ezt a szeretetet eredményezte. Mi se tartsuk meg a vele való személyes találkozásunk élményét magunknak! Legyünk Jézus szorgalmas tanúi. Krisztus meghívásának lényege, hogy elvigyük Őt, amilyen sok emberhez csak tudjuk.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, add kegyelmedet, amely közelebb visz feltámadásod titkához, hogy ezután az életem már ne lehessen ugyanolyan, mint régen. Add, hogy mostantól boldogan és nagy erővel hirdessem környezetemben mindenkinek szeretetedet, hogy életük és az egész világ jobb lehessen ezáltal.

Elhatározás: Ma legalább egy emberrel meg fogom osztani azt a lelki megújulást, amit húsvétnak ebben a hetében megélhettem.


A pápa imaszándéka 2019. április hónapra:

A háborús övezetben dolgozó orvosokért és munkatársaikért: Imádkozzunk a háborús övezetekben dolgozó orvosokért és munkatársaikért, akik életüket kockáztatják azért, hogy mások életét megmentsék.

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.