Az advent jó alkalom az elmélyültebb imádságra, és a hit megélésének egyik eszköze az elmélkedő imádság.
Ajándékozd meg rokonaidat, ismerőseidet adventben a napi elmélkedéssel, és ajánld minél többeknek szolgálatunkat. Jelentkezés a www.napielmelkedes.hu oldalon


Amennyiben nem jelenik meg olvashatóan levelünk kattintson ide: Levél linkje

A mi Királyunk nyomdokain járni
2019. november 27. Évközi harmincnegyedik hét – szerda

P. Paul Campbell

Lk 21,12-19
Abban az időben: Jézus így készítette elő tanítványait a rájuk váró megpróbáltatásokra: „Kezet emelnek rátok és üldözni fognak titeket. Átadnak benneteket a zsinagógáknak és börtönbe vetnek. Királyok és helytartók elé hurcolnak titeket az én nevemért. Alkalom lesz ez számotokra, hogy tanúságot tegyetek. Véssétek hát szívetekbe: ne gondolkodjatok előre, mi módon védekezzetek. Mert olyan szájat és bölcsességet adok majd nektek, amelynek egyetlen ellenfeletek sem tud ellenállni vagy ellentmondani. Kiszolgáltatnak titeket szüleitek és testvéreitek, rokonaitok és barátaitok, és közületek egyeseket halálra adnak. Gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért, de egy hajszál sem vész el a fejetekről. Állhatatossággal fogjátok megőrizni lelketeket.”

Bevezető ima: Uram, hálát adok neked ezért az időért, amit most veled tölthetek. Segíts, hogy jól kihasználjam ezt és minden mást félre tudjak tenni, ami eltereli a figyelmemet! Szükségem van rád és arra, hogy imádkozzak hozzád.

Kérés: Uram, add, hogy a végsőkig kitartsak!

1. Üldözni fognak titeket. Jézus figyelmezteti tanítványai az üldöztetés veszélyére, ami a jövőben leselkedik rájuk. Ki fogják tiltani őket a zsinagógákból és börtönbe zárják őket. A király elé hurcolják majd őket. Jézust üldözték és megölték: a követői sem számíthatnak jobb sorsra. A hiteles kereszténység mindig kiprovokálja az üldöztetés valamely formáját. Néhány helyen ez véressé válik, és néhány hithű embernek életével kell tanúságot tennie Jézusról. Máshol az üldöztetés abból áll, hogy rágalmaznak minket és gúnyt űznek belőlünk. A jó hírnevet hazugságok százai tiporták el. A hívőket kigúnyolják, mert hisznek Jézus üzenetében és az evangélium tanítása szerint élnek.

2. Bízzunk Istenben még a nehézségek idején is! Hogyan reagáljunk arra, ha nehézséggel találkozunk, miközben az evangéliumot hirdetjük? Isten tudta, hogy jönni fognak nehézségek, éppen úgy, ahogy azt is tudta, hogy Júdás el fogja árulni és, hogy keresztre fogják feszíteni. Isten az Isten, és mindent Ő irányít. Ő tudja, hogy mit miért csinál, és nekünk bíznunk kell benne. Tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik és a többit bízzuk rá.

3. A végsőkig kitartani. „Tarts ki a végsőkig és megmented életed”. Be kell fejeznünk a mérkőzést, amit elkezdtünk. Ugyanakkor alázatosan be kell látnunk, ha elestünk. Fáradtságunk növekszik a harc folyamán. Másokhoz hasonlítjuk magunkat. Arra gondolunk, hogy más milyen helyzetben van – ez talán sokkal egyszerűbb és kényelmesebb. Úgy tűnik, hogy minden nehézségnek a hitünk az oka. Ezekben az időkben szükségünk van arra, hogy Krisztushoz forduljunk és erőt kérjünk tőle ahhoz, hogy be tudjuk fejezni a versenyt.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, nehéz kitartani a küzdelemben. Néha ellenségekkel vagyok körülvéve, néha az ellenség bennem rejlik, az én hanyatló természetemben. Miért vonz és támad engem még mindig a bűn? Segíts, hogy tejes szívemmel, lelkemmel és elmémmel szeresselek Téged!

Elhatározás: Ma imádkozni fogok Máriához, égi Édesanyámhoz, hogy segítsen a végsőkig kitartani.


A pápa imaszándéka 2019. november hónapra:

A Közel-Kelet békéjéért: Imádkozzunk, hogy a párbeszéd, az egymásra találás és a megbékélés szelleme hassa át a Közel-Keletet, ahol különböző vallási közösségek élnek együtt.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.