Az advent jó alkalom az elmélyültebb imádságra, és a hit megélésének egyik eszköze az elmélkedő imádság.
Ajándékozd meg rokonaidat, ismerőseidet adventben a napi elmélkedéssel, és ajánld minél többeknek szolgálatunkat. Jelentkezés a www.napielmelkedes.hu oldalon


Amennyiben nem jelenik meg olvashatóan levelünk kattintson ide: Levél linkje

Elközeledett a megváltás ideje
2019. november 28. Évközi harmincnegyedik hét – csütörtök
P. Paul Campbell

Lk 21,20-28
Jézus így jövendölt Jeruzsálem pusztulásáról és a saját második eljöveteléről: Amikor pedig látjátok, hogy seregek veszik körül Jeruzsálemet, tudjátok meg, hogy elközelgett az ő pusztulása. Akkor akik Júdeában vannak, fussanak a hegyekbe. Az ottlévők költözzenek ki, és akik vidéken vannak, ne menjenek oda. Mert a bosszúállás napjai ezek, hogy beteljesedjen mindaz, ami meg van írva. Jaj a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban! Mert nagy szorongatás lesz a földön és harag ezen a népen. Kard élén hullanak el, és fogságba hurcolják őket minden néphez, Jeruzsálemet pedig legázolják a pogányok, míg be nem telik a nemzetek ideje. Jelek lesznek akkor a napban, a holdban és a csillagokban, és a földön a népek kétségbeesett rettegése a tenger zúgása és háborgása miatt. Az emberek megdermednek a rémülettől, és annak várásától, ami a földkerekséggel történik, mert az egek erői megrendülnek. Akkor meglátják az Emberfiát, amint eljön felhőben, nagy hatalommal és dicsőséggel. Mikor pedig ezek elkezdődnek, húzzátok ki magatokat és emeljétek fel a fejeteket, mert közel van a ti megváltástok.”

Bevezető ima: Uram, hálát adok ezért az időért, ami veled tölthetek. Te soha nem vagy annyira elfoglalt, hogy ne tudnál időt szakítani arra, hogy velem legyél. Ne engedd, hogy bármit is eléd helyezzek! Segíts, hogy Téged helyezzelek az életem középpontjába és mindenben Téged szolgáljalak, amit csak teszek.

Kérés: Uram, növeld a beléd vetett bizalmamat!

1. A templom elpusztítása. Jézus próféciája Jeruzsálem és a templom elpusztításáról időszámításunk szerint 70-ben a rómaiak által teljesült. Az új szövetség és az új áldozat által, melyet Jézus Krisztus testesített meg, már nem volt szükség többé templomokra. Jézus az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit. Miért lenne tehát szükség állati áldozatokra, melyeket a templomokban mutattak be? És az Isteni gondviselésnek köszönhetően, ezek el is lettek söpörve a föld színéről.

2. Egy tiszta áldozat. Malakiás próféta jövendöléseiben olvashatjuk, hogy „Napkelettől napnyugatig nagy az én nevem a nemzetek között, és minden helyen tiszta ételáldozatot áldoznak és mutatnak be nevemnek. Bizony, nagy az én nevem a nemzetek között – mondja a Seregek Ura” (Mal1,11) A világ minden táján celebrálnak misét a katolikus hagyományok szerint. Bemutatják az Atyának a tiszta áldozatot, az Isten Bárányát a bűnök bocsánatára. Ezen a Bárányon a bűn nem ejtett foltot, és nekünk, akik be akarjuk mutatni ezt az áldozatot, szívünket a Bárány szívéhez kell hasonlatossá tennünk.

3. Emeljétek fel fejeteket! „egyenesedjetek fel és emeljétek fel fejeteket, mert közel van a ti megváltástok” A mi megváltásunk nem a földről érkezik el. Nem egy emberi erőfeszítés gyümölcse. A megváltásunk fentről érkezik, úgyhogy fel kell emelnünk szívünket a mennybe, megváltásunk forrásához. Jézus vissza fog térni. Egy kereszténynek reménykednie kell, mert Jézus megígérte, hogy visszajön és magával visz minket az Atya házába, ahol soha többet nem kell félnünk a jövőtől.

Beszélgetés Krisztussal: Jézus, bocsásd meg nekem, hogy szomorkodtam és elbizonytalanodtam a világ múló dolgai miatt. Növeld a beléd vetett hitemet! Segíts, hogy meglássam a művedet életemben. Növeld hitemet, nehogy elbátortalanodjak, amikor látom hibáimat és a fejlődés hiányát!

Elhatározás: A mai szentmisét, vagy ha misére nem jutok el, az imádságomat a Szentatyáért, Ferenc pápáért és Erdő Péter bíborosért fogom felajánlani.


A pápa imaszándéka 2019. november hónapra:

A Közel-Kelet békéjéért: Imádkozzunk, hogy a párbeszéd, az egymásra találás és a megbékélés szelleme hassa át a Közel-Keletet, ahol különböző vallási közösségek élnek együtt.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.