Hűséges barát
2019. október 10. Évközi huszonhetedik hét – csütörtök
P. Christopher Scroggin LC

Lk 11,5-13
Azután így szólt hozzájuk: „Ha közületek valamelyiknek barátja van, és az odamegy hozzá éjfélkor, s azt mondja neki: „Barátom! Adj nekem kölcsön három kenyeret, mert egy barátom érkezett az útról hozzánk, és nincs mit adnom neki.” A másik viszont belülről ezt feleli: „Ne zavarj, az ajtó már be van zárva, gyermekeim is ágyban vannak velem együtt, nem kelhetek föl, hogy adjak neked!” Mondom nektek: „Ha nem is kelne föl, hogy adjon neki azért, mert a barátja, mégis, alkalmatlankodása miatt fölkel, és ad neki annyit, amennyire szüksége van.” Ezért mondom nektek: „Kérjetek, és adni fognak nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek ajtót nyitnak. Melyik az az apa közületek, aki, ha a fia halat kér, hal helyett kígyót ad neki? Vagy ha tojást kér, talán skorpiót nyújt neki? Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja a Szentlelket mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle!”

Bevezető ima: Mennyei Atyám, ismered minden szükségemet anélkül, hogy mondanám. Mégis megtanítottál Fiadon keresztül, hogy hozzád forduljak, és kérjem tőled mindazt, amire szükségem van. Bízom benned, mint gyermek az atyjában, és Jó Atyámként szeretlek, aki sosem hagy cserben. Úr Jézus, Te mindig hűséges vagy. Velem vagy a boldog és a nehéz időkben egyaránt. Hozzád fordulok, hogy eléd helyezzem minden aggodalmamat és kérésemet.

Kérés: Uram, segíts kegyelmeddel, hogy olyan apostolod legyek, amilyennek szeretnél!

1. Szükségtelen gondok. Néha belekötünk másokba, hogy túl sokat aggódnak. De mikor gondolkodtam el arról az utóbbi időben, hogy én magam miért aggódtam? Talán arra jutok, hogy nem is az igazán komoly és fontos dolgokért. Vagy ha mégis valamilyen komoly dologról van szó, akkor is túl sokat aggódok olyanok miatt, amik egyáltalán nem rajtam múlnak. Isten azt szeretné, ha nem aggodalmaskodnánk még a szükségleteinkért sem, hanem kérnénk tőle, hogy adja meg nekünk mindezeket.

2. Jézusban bízni. Amikor Jézushoz fordulunk, valóban és őszintén bízunk benne, vagy olyan dolgokért imádkozunk, amelyek szükségtelenek a lelki fejlődésünk és békénk szempontjából? Igen, bíznunk kell Jézusban, de a helyes dolgokat kell kérnünk tőle. Elsősorban azt kérjük, hogy adjon erőt szent akaratának elfogadására és teljesítésére életünkben. Ez az a fajta ima, amire minden bizonnyal válaszolni fog, méghozzá gyorsan.

3. Állhatatosság az imában. Még ha az imáim Isten akaratára és mások szeretetére akarnak összpontosítani, akkor sem biztos, hogy akkor kapok választ imáimra, amikor én akarom. Ne felejtsük el, hogy Isten kezében van életünk, és Ő tudja, hogy mi a legjobb számunkra az adott pillanatban. Állhatatosnak kell lennünk az imában, sosem szabad feladnunk. Jézus ezt szenvedése előtt a Getszemáni-kertben magyarázta el. Atyja akaratának teljesítése egyértelműen helyes dolog volt, mégis kitartóan kellet ezért imádkoznia. Még Jézus sem kapta meg automatikusan az erőt ahhoz, hogy véghezvigye Atyja akaratát. Hozzá hasonlóan nekünk is teljes bizalommal kell lennünk az Atya iránt.

Beszélgetés Krisztussal: Jézusom, segíts, hogy mindig bízzak benned, ne számítson, mi történik az életemben. A Te hűséges szereteted tart meg és tesz elég erőssé a mindennapi csaták megvívásához. Add meg a kegyelmet, hogy kitartsak az imában, és ezáltal növekedjek a bizalomban és szeretetben!

Elhatározás: Ma Jézus kezeibe helyezem aggodalmaimat, bízva abban, hogy az Ő kegyelme elég nekem.


A pápa imaszándéka 2019. október hónapra:

Az Egyház missziós megújulásáért: Imádkozzunk, hogy a Szentlélek kiáradása új missziós tavaszt ébresszen az Egyházban.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.