Bőséges szüret
2019. július 9. Évközi tizennegyedik hét – kedd
P. Jason Smith LC 

Mt 9,32-38
Alighogy ezek elmentek, íme, egy ördögtől megszállt némát hoztak eléje. Mihelyt kiűzte belőle a gonosz lelket, a néma megszólalt. A nép csodálkozva mondta: „Ilyen még nem történt Izraelben!” A farizeusok azonban azt terjesztették: „A gonosz lelkek fejedelmének segítségével űzi ki a gonosz lelkeket.” Jézus bejárt minden várost és falut, tanított a zsinagógákban, hirdette országa örömhírét, és gyógyított minden betegséget, minden gyengeséget. Amikor látta a tömeget, megesett rajta a szíve, mert olyan volt, mint pásztor nélkül a juhok: elcsigázott és kimerült. „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés” – mondta akkor tanítványainak. – „Kérjétek hát az aratás urát, küldjön munkásokat az aratáshoz.”

Bevezető ima: Uram Jézus, a Te jelenlétedbe helyezem magam. Neked tartogattam ezt a pillanatot, hogy Te beszélhess hozzám, és én meghallhassam a szavaidat. Beszélj, Uram, a szívemhez! Hiszem, hogy jelen vagy életemben, és megadod nekem mindazokat a kegyelemeket, amikre most szükségem van, jelenlegi körülményeim közt. Benned bízom, Uram, mert tudom, hogy nem helyezhetem a bizalmamat az evilági dolgokba. Add, hogy ez az elmélkedés közelebb vigyen hozzád. Szeretlek, Uram, és tudom, hogy Te is mennyire szeretsz engem. Amikor felnézek a keresztre, az emlékeztet irántam való szeretetedre. Az én szeretetem még mindig nem hozott annyi áldozatot, amennyit kellett volna. Olyan könnyen vonják el figyelmemet a világi dolgok. Felajánlom neked ezt az elmélkedést, Uram, tisztíts meg, és tedd szeretetemet még tökéletesebbé, még inkább olyanná, mint a Tiéd. Mindent, amit teszek, a Szűzanya kezébe helyezek. Kérem, hogy tanítsa meg, hogyan kell imádkozni és különösen azt, hogyan figyeljek Igéidre, a szívemben elmélkedve rajtuk.

Kérés: Uram, mutasd meg szeretetedet, hogy rajtam keresztül mások is megtapasztalhassák azt!

1. Krisztus földje. A földművesek szeretik a földjüket. Ismernek benne minden egyes követ, dombot és fűszálat. A sajátjuk. Rajtuk múlik, hogy gyümölcsöt hoz-e vagy nem. Keresztségünk által mi Krisztus földjéhez tartozunk. Az Övé vagyunk. A szentségek, és Isten Igéje által Krisztus táplál minket és segít nekünk növekedni és gyümölcsöt hozni a mi élethivatásunkban.

2. Krisztus munkásai. Mi nem csupán Krisztus földjéhez tartozunk, hanem Ő hív is minket, hogy dolgozzunk benne. A föld egy darabkáját ránk bízta, hogy műveljük. Tőlünk függ, hogy lelkileg növekedünk-e. Tőlünk függ, hogy keresztény életet élünk-e. Rajtunk múlik, hogy mások megismerjék Krisztus szeretetét. Az élet nem az egyhangúságról, hanem az életszentségről szól. Arra való, hogy hirdessük az Örömhírt. Arra vagyunk hivatva, hogy műveljük a földet a lelkek megmentéséért.

3. Krisztus munkásának gyümölcse. Láttál már olyan képet, amin az látható, amint a földműves a fiának tanítja, hogyan kell a földet megművelni? Krisztus ugyanezt tette a tanítványaival. Pontosan megtanította nekik, hogy mit kell tenniük vagy mondaniuk, és aztán elküldte őket hirdetni a Mennyek Országának eljövetelét. Ma épp olyan érett az aratás: búza aranylik a napsütésben, a gyümölcsfák roskadoznak. Munkásra van szükség! Nem dőlhetünk hátra, hogy élvezzük Krisztus szőlőjének, az Egyháznak a bőségét. Krisztus példáját és tanítását követve dolgoznunk is kell benne, segítenünk kell a növekedésben, hogy még több gyümölcsöt hozzon.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, még egyszer megújítom hitemet a Te jelenlétedben. Hiszem, hogy a Szentírás szavain keresztül beszélsz hozzám és én azért vagyok most itt, hogy meglássam fényedet. Hiszem, hogy szívem legmélyéig eljutnak szavaid a Szentlélek sugallatain keresztül. Milyen nagy biztonságot és bizalmat jelent ez nekem! Tudom, hogy ennek az elmélkedésnek a gyümölcse nem az én szentségem vagy tökéletességem fokától függ, hanem a Te kegyelmedtől és az én erőfeszítésemtől, amellyel méltóvá akarok válni hozzád.

Elhatározás: Ma kedves leszek valakivel Isten dicsőségére és mások javára. 


A pápa imaszándéka 2019. július hónapra:

Az igazságszolgáltatás feddhetetlenségéért: Imádkozzunk, hogy az igazságszolgáltatás területén dolgozók becsületesen végezzék munkájukat, és így ne a világot átszövő igazságtalanságé legyen az utolsó szó.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.