A három napos ( július 26-28.) zarándoklat ez évi különlegessége, hogy a résztvevők az első nap a Gúti erdőn keresztül (20-25 km) gyalogolnak, ahol Magyarország legnagyobb dámszarvas állománya található. A gyaloglás során az arra elhaladók a szarvasokat is megcsodálhatják.

A zarándoklat programja:

Július 26., péntek
Találkozó 5:45-kor a Szent Anna-székesegyház előtt
Rövid imádság után gyalog megyünk az Attila térig, ott buszra szállunk és Haláptól folytatjuk az utat az erdőn át. Érkezés késő délután Nyíradonyba. Szentmise, közös vacsora. Szállás az iskola tornatermében.

Július 27., szombat
Indulás Nyíradonyból Nyírmihálydin át, Nyírgelsén déli pihenő a templomkertben. Délután érkezünk Máriapócsra. Szállás a kegytemplomhoz közel, magánháznál. Részt veszünk a kegytemplomban az esti imádságon.

Július 28. vasárnap
Részvétel a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúján. A búcsúi szentmise — amelynek szónoka és főcelebránsa dr. Pintér Gábor, Fehéroroszország apostoli nunciusa lesz — 11-kor kezdődik. A búcsú idején a kegytemplom mellett található, Szűz Mária tiszteletére szentelt 600 éves — a köztudatban kistemplomként ismert — római katolikus templomban folyamatos szentségimádás lesz.
Hazautazás egyénileg.

Egyéb tudnivalók:
A napi táv 25-30 km, erdős területen, kis része aszfalton. Erdőben lehetnek sáros részek, ezért ajánlott a túrabakancs. Esőre, hőségre egyaránt készülni kell: sapka, kalap, esőkabát.

Ágyneműt nem kapunk, hálózsákot vagy plédet mindenki hozzon magával. A zarándoklat önellátós, kivéve a pénteki vacsorát, a szentmise után a hagyomány szerint Sárközi Balázs atya vendégei leszünk. Nyíradonyban a közeli élelmiszerboltban napi élelmiszer vásárolható. Máriapócson vacsora, reggeli, ebéd kérhető,amit előre meg kell rendelni.

Jelentkezés és bővebb információ: Illés György +36 70 945 5171

Örömhír Sajtóiroda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye