A béke ajándéka
2019. június 9. – Pünkösdvasárnap
P. Todd Belardi LC 

Jn 20, 19-23
Amikor beesteledett, még a hét első napján megjelent Jézus a tanítványoknak, ott, ahol együtt voltak, bár a zsidóktól való félelmükben bezárták az ajtót. Belépett, megállt középen és köszöntötte őket: “Békesség nektek!” E szavakkal megmutatta nekik kezét és oldalát. Az Úr láttára öröm töltötte el a tanítványokat. Jézus megismételte: “Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket.” Ezekkel a szavakkal rájuk lehelt, s így folytatta: “Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad.”

Bevezető ima: Uram, hiszem hogy velem vagy ebben az imádságban. Bízom benned hogy segítesz az elmélkedésemben. Csak arra vágyom, hogy téged dicsőítselek. Tölts el engem a Szentlélek tüzével, hogy fény lehessek a világnak, az igazság tanúja és a hit hiteles közvetítője!

Kérés: Uram, tégy engem isteni szereteted eszközévé!

1. Félelem nélkül. A tanítványok magukba voltak zárkózva. Féltek. Ugyanúgy üldözhették és megkínozhatták volna őket, mint Urukat. Amikor annak az árára gondolunk, hogy Krisztus követői vagyunk, amikor a kereszt árnyéka megjelenik életünkben, automatikusan félelem tölt el bennünket. Amikor viszont a feltámadt Krisztus megmutatja a sebeit a tanítványainak, öröm tölti el szívüket. Rájönnek, hogy még a halál sem képes legyőzni az Urat. Hasonló felismerés érte őket, amikor Jézus lecsendesítette a vihart, illetve megmutatta a sebeit: Te valóban Isten vagy, és mindig velünk leszel.

2. A lélek békéje. Amikor kegyelemben élünk, béke honol szívünkben. Krisztus hozzánk jön és velünk van. Ránk lehel és elküldi a Lelkét. Az Úr Lelke hozzánk jön, amikor a bűn mélységeiben vagyunk, és segít megváltoznunk. A Lélek élő vízforrássá válik, a kegyelem forrásává. Lelkünk megújul.

3. A Lélek tüze. A Szentlélek erős, miként a szeretet is. Krisztus a Lélekkel együtt küldetést is ad nekünk. Ha erősek akarunk lenni, Krisztus lelkét kell magunkévá tennünk, azonban ezt csak úgy tehetjük meg, ha szívünket alázattal megnyitjuk. Amikor gyengék vagyunk, megerősödünk, ha a Lélek tüze bennünk van.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, add, hogy mindig kövesselek Téged és a Szentlélek sugallatait. Segíts megnyitnom szívemet az akaratod követésére!

Elhatározás: Egy számomra ismeretlen emberrel beszélek a hitemről.


A pápa imaszándéka 2019. június hónapra:

A papokért: Imádkozzunk, hogy a papok egyszerű és alázatos életmódjukkal elkötelezetten vállaljanak sorsközösséget a legszegényebbekkel.

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.