Tisztelt Örömhír Portál, kedves elmélkedő Barátunk!

Az ajándék ingyenes. Ajándékba kapjuk… Az az értelme, hogy használjuk és értékeljük azt, amit kaptunk, és különösen is, hogy megosszuk másokkal. Virágok, édességek, ékszerek, könyvek, születésnapi, vagy karácsonyi ajándékok – ezek mind még nagyobb értéket kapnak, ha jól használjuk, és másokkal is megosztjuk őket.

A legnagyobb ajándék, amelyet valaha is kaptunk, az életünk. Isten bízta ránk az életet – először a saját életünket, azután saját isteni életét is! Összehasonlítva bármilyen nagy ajándékkal, mennyit érnek ezek az Élethez képest – mi lehet nagyobb ajándék ennél?

Ahhoz, hogy az életünket jól tudjuk felhasználni, táplálnunk kell azt, táplálkoznunk kell. A világi életünkben nincs is szebb dolog, mint egy szépen megterített ünnepi asztal, finom ételekkel, amelyet családi és kedves baráti körben költhetünk el. Ugyanez érvényes lelki életünkre is. Mennyi örömben részesülhetünk, ha lelki életünket másokkal megosztjuk, abból másokat is „táplálunk” – legyen az imádság, az Egyház tanításának közös tanulmányozása, bibliai részekről vagy szentek írásairól való elmélkedés, a szentségek, és különösen is az Eucharisztia megünneplése.  

Lelki életünk gazdagítására egy nagyon konkrét eszköz a napi evangéliumról, Jézus életéről és működéséről való elmélkedés. Ha többet akarunk megtudni valakiről, akkor több időt töltünk vele. Így tehát, ha lelki életünk javára jobban meg akarjuk ismerni Krisztust, akkor időt áldozunk rá, beengedjük Őt az életünkbe, hogy részese lehessen örömünknek és bánatunknak.

Minél több időt töltünk Jézussal, annál jobban akarjuk majd megosztani örömünket másokkal, és annál nagyobb lesz a reményünk, hogy mások is megtapasztalhatják ezt a közelséget. Ugyanígy a mi saját lelki életünkben és hitünkben is annál jobban fogunk növekedni.

Sokféle mód van a Krisztussal való közös időtöltésre: a szentmise és a szentségek vétele, a keresztény felebaráti szeretet cselekedetei a szegények és rászorulók iránt, Jézus életéről és működéséről szóló olvasmányok, elmélkedések – elsősorban bibliai szövegek alapján.

Az e-mailen küldött NAPI ELMÉLKEDÉS is egy konkrét eszköz arra, hogy jobban megismerjük a mi Urunkat, Jézus Krisztust, és róla elmélkedjünk. Nem az a célunk, hogy bármelyik szerző szép szavait és gondolatait csodáljuk, hanem az, hogy a napi elmélkedések által időt töltsünk és személyesen találkozzunk Krisztussal!

Erről tanúskodnak egy-egy elmélkedés-olvasó gondolatai, visszajelzései is, amelyeket továbbra is örömmel várunk.

„Hálás szívvel köszönöm a napi elmélkedéseket, már el sem tudom képzelni a napomat nélkülük. Sok kegyelmet és erőt kívánva, Isten áldása kísérje apostolkodásukat.”  – B. Ildikó.

„Nagyon hálás vagyok önöknek és köszönöm, hogy minden nap megkaphatom a napi evangéliumot, az elmélkedések, az elhatározás és a beszélgetés Jézussal nagyon nagy segítségemre vannak, így sokkal jobban megértem az igéket.”  – Laura.

„Hálásan köszönöm a napi evangéliumokat, melyek nagyon sokat jelentenek nekem. Minden reggel ennek olvasásával – elmélkedéssel kezdem a napom. Az evangéliumhoz fűzött elmélkedések és imák végigkísérik egész napomat.”  – Ny. Edit. 

Tudna-e segíteni, hogy szolgálatunkat továbbra is minél több ember számára eljuttathassuk?

Szolgálatunkkal szeretnénk egyre több emberhez eljutni, ezért arra kérjük, hogy ajánlja minél több embernek a NAPI ELMÉLKEDÉST, családja és barátai, ismerősei körében. Micsoda nagy ajándékot adhat valaki számára, ha azzal a lehetőséggel ajándékozza meg, hogy Istenünkkel és Urunkkal tölthet időt!

Az Ön segítségével ez elérhetjük.

Közvetlenül feliratkozni lehet az alábbi linken:
http://www.napielmelkedes.hu/

Kedves Örömhír Portál (regnum@tcontrol.hu)!

Második kérésünk, hogy szeretnénk ezt a szolgálatot továbbra is ingyenesen nyújtani. Tudjuk, hogy sokan vannak, akik számára értékesek és sokat jelentenek a napi elmélkedések, és nem tudnak erre pénzt áldozni. Azonban az is természetes, hogy a napi elmélkedések előkészítésének vannak költségei. Az elmélkedések működtetésének – a szövegek előállítása, az adminisztráció, az internetes oldal technikai költségei – vannak minden évben költségei. Szeretnénk biztosak lenni abban, hogy szolgálatunkat folytatni tudjuk.

Ezért kérjük, hogy támogassa a NAPI ELMÉLKEDÉS szolgálatát 1.000.-, 2.000.- vagy 5.000.- Ft-tal, segítse ezzel a további működésünket, hogy a jövőben is sokaknak kínálhassuk fel ingyenesen ezt a lehetőséget. Adományozáskor a megjegyzés rovatba kérjük tüntesse fel, hogy ELMÉLKEDÉS. Az adományozás részleteiről itt tájékozódhat:
http://regnumchristi.hu/tamogatas/adomanyok#rc

Köszönjük nagylelkűségét!

A NAPI ELMÉLKEDÉST továbbra is ingyenesen fogjuk küldeni, az e-mail küldése nem függ az Ön adományától. Amennyiben tehát nincs lehetősége az anyagi támogatásunkra, ez ne okozzon gondot! Kérjük, azonban, hogy segítsen minket azzal, hogy tovább ajánlja szolgálatunkat másoknak a családjában, barátai közt, vagy a munkahelyén! Beszéljen rólunk!

Szeretettel ajánljuk az elmélkedésről szóló lelkiségi írásunkat.
http://regnumchristi.hu/lelkisegi-irasok/elmelkedes-lepesrol-lepesre#rc

Megköszönve segítségét:
Csernus Ágnes
a Napi Elmélkedések felelőse

Elmélkedés ajándékba