Az aratás bizonyossága
2019. július 30.
 Évközi tizenhetedik hét – kedd
Ernest Daly LC

Mt 13,36-43
Akkor otthagyta a tömeget és hazament. Tanítványai odamentek hozzá és azt mondták: ,,Magyarázd meg nekünk a példabeszédet a szántóföldben lévő konkolyról!” Ő azt felelte nekik: ,,Az, aki a jó magot veti, az az Emberfia. A szántóföld a világ, a jó mag az ország fiai, a konkoly pedig a gonosz fiai. Az ellenség, aki elvetette, az ördög, az aratás a világ vége, az aratók pedig az angyalok. Ahogy a konkolyt összeszedik és tűzben elégetik, úgy lesz a világ végén is: az Emberfia elküldi angyalait, azok összeszednek az ő országában minden botrányt, és azokat, akik törvénytelenséget cselekszenek, és bedobják őket a tüzes kemencébe. Lesz majd ott sírás és fogcsikorgatás. Akkor az igazak ragyogni fognak Atyjuk országában, mint a nap. Akinek füle van, hallja meg!

Bevezető ima: Uram, köszönöm ezt az új napot. Hiszem, hogy jelen vagy szívemben. Hiszem, hogy meg szeretnél ajándékozni bölcsességgel, hogy gyümölcsözően éljem életemet. Bízom kegyelmedben, amely megvéd a gonosz elleni küzdelmemben. Szeretlek, mert legyőzted a gonoszt kereszthalálod és feltámadásod által. Szeretném teljesen megélni ezt az imádságos pillanatot veled és hagyni, hogy formálj át engem.

Kérés: Uram, segíts, hogy reménnyel nézzek országod eljövetelére!

1. Béke a küzdelemben. Isten előtt nem marad rejtve a jó és a rossz közötti különbség. Ő ismeri küzdelmünket, amelyet egy erényes életért kell megküzdenünk, egy olyan világban, amelyet oly erősen tart markában a gonosz. Isten biztosít minket arról, hogy látja jó cselekedeteinket és megfizet értük. Minden nap azzal a tudattal kell éljek, hogy Isten lát engem, és megpróbálja életemet jó irányba terelni.

2. Istené az utolsó szó. Olykor úgy érezzük, hogy a gonosz diadalmaskodik, azonban ilyenkor arra kell gondolnunk, hogy a gonosz fölött Istené az utolsó szó. Ő megmagyarázhatatlan módon megengedi a gonosz létét, hogy a jó megtisztuljon. Eljön az a pillanat, amikor a gonoszt elítélik és mér nem lesz fölöttünk ereje. Ha életünkben jóságot vetettünk és Isten kegyelmében élünk, Ő megszabadít minket örökre a gonosz hatalmától. Építsük bizalmunkat az Ő Országának eljövetelére! Használjuk olyan útnak a gonosz elleni küzdelmünket, amely bizonyítja őszinte szeretetünket.

3. Kezdődik az aratás. A keresztények biztosítéka, hogy van új törvény, ami egyszerre okoz bennünk kiábrándulást és örömet életünk folyamán. Tudjuk, hogy az erőfeszítésünk nem hiábavaló. Felismerjük, hogy földi életünk rövid kis idő, amit az Atya arra ad, hogy jót tegyük, és felkészít minket a vele való bensőséges közösségre. Amikor kísértés ér, hogy elveszítsem türelmemet, emlékeztetnem kell magamat, hogy a küzdelmem hamarosan véget ér, és Isten gazdagon kárpótol majd minden áldozatomért, amit Őérte hoztam, hogy a jót előmozdítsam ebben a világban.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, hiszem, hogy kezedben tartod életemet. Bízom benne, hogy szentséged diadalmaskodni fog életemben. Ha érzem a gonosz nyomását szívemben, emlékeztetni akarom magamat, hogy a földi élet rövid és szemedben értékes a küzdelmem. Segítsd szememet azon a boldogságon tartanom, melyet számomra készítesz elő!

Elhatározás: Ma arról a boldogságról szeretnék beszélni valakivel, amit a szentgyónás szentségében élek át, hogy felébresszem szívében a szentség megélése utáni vágyat, és ő is elmenjen gyónni.


A pápa imaszándéka 2019. július hónapra:

Az igazságszolgáltatás feddhetetlenségéért: Imádkozzunk, hogy az igazságszolgáltatás területén dolgozók becsületesen végezzék munkájukat, és így ne a világot átszövő igazságtalanságé legyen az utolsó szó.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.