Az egyeki Szent József római katolikus egyházközség második alkalommal rendezte meg a világszerte ismert „Vacsora fehérben” – „Le Diner en Blanc” elnevezésű programot. Idén, július 27-én, szombaton az esős időjárás közbeszólt, így az utolsó pillanatban az összejövetelre szokatlan helyszínt választottak. A templomban terítettek meg a hangulatos étkezéshez.

Családok, baráti társaságok, kisebb-nagyobb közösségek, több mint százan érkeztek fehér ruhában, és így foglalták el helyüket a padsorok közt megterített, fehér abroszos asztalok mellett. Kicsik és nagyok többnyire a saját maguk által készített vacsorát fogyasztották el, de egymást is boldogan kínálták ételeikből. A gyerekek játékos kedve (buborékfújás, kőre rajzolás, keresős játék, torna…) időnként kihívta a felnőtteket is a szabadba, ahol szívecskékre írt kedvesen elvégzendő feladatok biztatták a jelenlévőket a közvetlenebb találkozásra: pl. Szólíts meg valakit, akivel nagyon régen beszéltél! Ölelj meg valakit! Nevess ma egy jót! Ezzel a szeretetteljes vendégek között szép beszélgetés kerekedett ki a vacsora alatt. A rövidebb időre érkező látogatók is örömteli érzést csaltak a lelkünkbe. Közös énekléssel pedig próbáltuk felszínre hozni, hogy „A zene az kell…”, és a sok szív összhangban dobogva csak szépet alkothat.

Születésnap megünneplésére is egyedi alkalom nyílt. Az est folyamán fehér tárgyakkal berendezett kicsi műteremben, illetve a minket körülvevő exkluzív környezetben fotósunk szívesen örökítette meg a tiszta, fehér pillanatokat. E, rövid beszámolómhoz kislányom a titkos naplójából ajánlotta fel írása egy részét: „2019. 07.27. szombat. Ez a nap is csodálatos volt, mert ma volt a Fehér Vacsora…”

Pappé Fekete Mónika –Papp Janka
Fotó: Papp Ágoston