Jézus bőséges aratást szeretne
2019. július 24. Évközi tizenhatodik hét – szerda
Árpád-házi Szent Kinga szűz

Mt 13,1-9
„Egyik nap Jézus kiment a házból és leült a tó partján. Nagy tömeg gyűlt köréje, ezért beszállt egy bárkába és leült, a tömeg pedig a parton maradt. Ekkor példabeszédekben sok mindenre tanította őket, mondván: “Íme, kiment a magvető vetni. Amint vetett, némely szem az útszélre esett. Jöttek az égi madarak és fölcsipegették. Más mag köves talajba hullott, ahol nem volt neki elég föld. Gyorsan kikelt, mert nem volt mélyen a földben. Amikor azonban forrón tűzött a nap, elszáradt, mert nem volt gyökere. Ismét más szúrós bogáncsok közé esett. Amikor a bogáncsok felnőttek, elfojtották. A többi jó földbe hullott s termést hozott, az egyik százszorosat, a másik hatvanszorosat, a harmadik meg harmincszorosat. Akinek füle van, hallja meg!”

Bevezető ima: Uram Jézus, Te azt akarod, hogy egyre jobban megismerjelek és növekedjek az irántad való szeretetben. Azzal akarom megmutatni igaz szeretetemet, hogy úgy szeretek másokat, ahogy Te szerettél engem. Számtalanszor elesek, de bízom kegyelmedben és mindig fel akarok állni. Bízom benne, hogy a te irgalmasságod megváltoztatja szívemet, így egy idő után majd sokkal többször állhatok fel, mint ahányszor elesek. Itt állok előtted, készen arra, hogy meghalljam igéidet és készen állok arra, hogy tökéletesen egyesüljek legszentebb akaratoddal.

Kérés: Uram Jézus, szeretnélek meghallgatni és válaszolni neked.

1.  A lelkiállapotom. Jézus a szavairól beszél nekünk. A teremtés könyvében olvashatjuk, amint azt mondja “Legyen világosság” és világosság lett. Ez az erő. Isten szavai képesek megteremteni és újrateremteni a jót. A világban vannak olyan dolgok az emberek szívében, amelyek tönkretehetik azokat a szavakat, melyeket Krisztus elültetett a szívünkben. Azért, hogy Krisztus világossága ragyoghassa be a szívünket, szavainak meg kell tisztítania a termőföldet. Mi van a szívemben mostanság, amikor Krisztus szavain elmélkedek?

2. Az őszinteség kritikus. Jézus arra kér minket, hogy vizsgáljuk meg büszkeségünket: gondoljuk-e, hogy jobbak vagyunk másoknál? Azt akarja, hogy elbíráljuk hiúságunkat: jobban törekszünk arra, hogy másoknak megfeleljünk, mint, hogy Isten jót gondoljon rólunk?  Jézus azt is szeretné, ha megvizsgálnánk, hogy az érzékiségünk mennyire vezet minket arra, hogy a teremtményeket jobban szeressük Istennél. Jézus tudja, hogy bűnösök vagyunk és, hogy miért követjük el azokat a bűnöket, amiket elkövetünk. Most arra hív minket, hogy mi is lássuk be, mik azok a dolgok, amik egy adott bűn elkövetésébe sodornak minket.

3. A csend a legmegfelelőbb közeg Isten hangjának. Ha megengedjük Krisztusnak, hogy szavai szívünk és lelkiismeretünk mélyéig hatoljanak, akkor szavai gyökeret tudnak ott ereszteni. Akkor nagy dolgokat tud velünk egységben véghezvinni. Azt kérdezi van-e fülünk. Hallanunk kellene, és ha mi hallunk, Ő teljesen megváltoztatja életünket. Ez hozza meg a külső és belső csendet és ez vezet ahhoz, hogy bízzunk benne és az Ő útjaiban. Mindez egy termékeny talajt fog eredményezni, amin Krisztus el tudja ültetni kegyelmeit. Ő a szőlőtő és mi vagyunk a szólóvesszők.

Beszélgetés Krisztussal: Uram Jézus, helyezz engem kapcsolatunknak egy magasabb fokára! Vedd szívemet, testemet és lelkemet! Tied vagyok most és mindörökké. Soha ne hagyj el!

Elhatározás: Különböző időpontokban imádkozni fogok, és megpróbálok Isten jelenlétébe helyezkedni; törekedni fogok arra, hogy megvalósítsam a külső és a belső csendet.


A pápa imaszándéka 2019. július hónapra:

Az igazságszolgáltatás feddhetetlenségéért: Imádkozzunk, hogy az igazságszolgáltatás területén dolgozók becsületesen végezzék munkájukat, és így ne a világot átszövő igazságtalanságé legyen az utolsó szó.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.