Az advent jó alkalom az elmélyültebb imádságra, és a hit megélésének egyik eszköze az elmélkedő imádság.
Ajándékozd meg rokonaidat, ismerőseidet adventben a napi elmélkedéssel, és ajánld minél többeknek szolgálatunkat. Jelentkezés a www.napielmelkedes.hu oldalon


Két vak meggyógyítása
2019. december 6. Advent első hete – péntek
Szent Miklós püspök
Hangódi Dóri, a Regnum Christi Mozgalom megszentelt életű tagja 

Mt 9, 27-31
Amikor Jézus továbbment onnan, két vak követte őt és így kiáltozott: „Könyörülj rajtunk, Dávid Fia!” Amint hazaérkezett, odamentek hozzá a vakok. Jézus megkérdezte tőlük: „Hiszitek, hogy meg tudom ezt tenni?” Azok ezt válaszolták neki: „Igen, Uram!” Erre ő megérintette a szemüket és így szólt: „Legyen nektek hitetek szerint.” Ekkor megnyílt a szemük. Jézus pedig komolyan rájuk parancsolt: „Vigyázzatok, senki meg ne tudja!” De ők, mihelyt kimentek, szétvitték a hírét azon az egész vidéken.

Bevezető ima: Mennyei Atyám! Nagy bizalommal jövök hozzád és hozom eléd nem csak a talentumaimat, hanem személyes vakságomat is. Te ismersz és tudod, hogy mi az én vakságom, de ez nem taszít el engem tőled, hanem közelebb visz a szívedhez és irgalmasságodhoz.

Kérés: Jézusom, adj erőt és őszinteséget, hogy felismerjem a magam vakságát! Add, hogy elfogadjam azt és a Te gyógyító erődben bízzak!

1. Két vak követi Jézus. Ez a mondat már magában is abszurdan hangzik. Hogyan követheti Jézust két ember, akik nem látnak? Emberileg nézve ez tényleg képtelennek tűnik, de most tekintsünk el ettől a faktortól és vessünk egy pillantást a saját szívünkre, ahol a mi vakságunk valóságosabb. Van-e valami bennem, ami azt sugallja, hogy kövessem Jézust ugyanazon bizalommal és hittel, mint ez a két vak?

2. A hit ereje. A két vak meggyógyításának módja nagyon egyszerűnek tűnik, hiszen csak Jézus kérdésére „Hiszitek, hogy meg tudom ezt tenni?”- pozitív választ kellett adniuk. Azonban Jézus nem csak a „helyes” válsz miatt adta vissza nekik szemük világát, hanem mert ők már a szívükkel jól láttak – felismerték Jézusban az Isten Fiát. Ez az, ami igazán fontos, ez a feltétele a mi gyógyulásunknak is. Milyen az én hitem? Valóban hiszek Jézusban?

3. Képtelenség a titoktartásra. Miért nem tudta ez a két ember, aki vak volt, Jézus parancsát megtartani? A kérdésre csak feltételezéssel tudunk választ adni. Gondoljunk csak bele! Életünkben valami átütő esemény történik, mint például egy gyermek születése, egy új munkahely megszerzése, egy sikeres diplomavédés, stb. Képesek lennénk ezt titokban tartani, nem elújságolni az első adandó alkalommal? Ez a természetes következménye annak is, amikor mi személyesen megtapasztaljuk Jézus szeretetét, jelenlétét, gyógyító erejét. Ezek hatalmas ajándékok az életünkben, amiket nem tudunk és nem is szabad önzően csak magunknak megtartani! Tovább kell adni az örömhírt, hogy minél többen eljuthassanak Jézushoz és megtalálják benne életük Urát és bizalmas barátjukat. Tisztában vagyok keresztényi hivatásom ezen feladatával? Beszélek Krisztusról másoknak?

Beszélgetés Krisztussal: Úr Jézus! Köszönöm, hogy engem már annyi vakságból meggyógyítottál! Kérlek, adj nekem hálás szívet, hogy mindig köszönetet mondjak bennem művelt csodáidért és így állhatatosan hirdessem kegyelmedet és jóságodat!

Elhatározás: Ma tanúságot fogok tenni Jézus szeretetéről a környezetemben.


A pápa imaszándéka 2019. december hónapra:

A kicsinyek jövőjéért: Imádkozzunk, hogy minden ország elkötelezett lépéseket tegyen annak érdekében, hogy a legfiatalabbak – különösen a szenvedők – jövőjét prioritásként kezeljék.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.