Az advent jó alkalom az elmélyültebb imádságra, és a hit megélésének egyik eszköze az elmélkedő imádság.
Ajándékozd meg rokonaidat, ismerőseidet adventben a napi elmélkedéssel, és ajánld minél többeknek szolgálatunkat. Jelentkezés a www.napielmelkedes.hu oldalon


A sziklára épített ház
2019. december 5. Advent első hete – csütörtök
Hangódi Dóri, a Regnum Christi Mozgalom megszentelt életű tagja

Mt 7, 21.24-27
Nem mindenki, aki azt mondja nekem „uram, uram”, megy be a mennyek országába, csak az, aki megteszi Atyám akaratát, aki a mennyben van.
Mert mindenki, aki hallgatja szavaimat és tettekre váltja azokat, hasonló az okos emberhez, aki házát sziklára építette. Szakadt a zápor, jött az áradat, fújtak a szelek és nekizúdultak a háznak. De az nem dőlt össze, mert az a alapjait sziklára rakták.
Mindaz pedig, aki hallgatja e szavaimat és nem váltja tettekre azokat, hasonlít a balga emberhez, aki a házát homokra építette. Szakadt a zápor, jött az áradat, fújtak a szelek és nekizúdultak a háznak. Az összedőlt, és nagy lett a romlása.

Bevezető ima: Mennyei Atyám! Nagy bizalommal jövök hozzád ma, megköszönve neked szeretetedet és kitartó hűségedet. Te vagy az én erős sziklám és tudom, hogy rád mindig számíthatok.

Kérés: Jézusom, segíts nekem, hogy megerősödjek az irántad való bizalomban!

1. Üres beszéd… Ismerjük jól a történetet, hiszen minden imádkozó lélek megtapasztalja azokat pillanatokat, amikor „rettentő nagy szüksége van az Isten segítségére”: Például, egy fontos döntés előtt; egy nehéz dolgozat vagy vizsga előtt; egy családi nehézségben… Sorolhatnánk még a szituációkat. Ezekben a pillanatokban Jézus emlékeztet minket az evangéliumban elhangzott szavaira „Nem mindenki, aki azt mondja nekem „Uram, uram! Megy be a mennyek országába, csak az, aki megteszi Atyám akaratát…” Jézus nem egy Coca-Cola automata, amin a kiválasztott gombot megnyomva megkapjuk a kívánt üdítőt. Nem, mert Jézus tudja, hogy sokszor saját önzésünk csapdájába esve kérünk segítséget, és ha a kérésünk nem esik egybe az Atya akaratával, azaz csak üres szó, akkor Ö azt nem teljesíti, hiszen az nem vezetne minket az igazi boldogságra. Éppen ezért mielőtt kérnénk valamit Jézustól, gondoljuk vagy imádkozz át a kérésünk miértjét.

2. Építkezési tanácsok… Egyedül nem megy! Ezt be kell látnunk, szükségünk van Jézus praktikus tanácsaira, és megéri hallgatni rá! Bármit, amit elkezdünk az életben, ahhoz rögtön találhatunk tanácsadókat. Például: hogy állítsam össze a diétámat, vagy a fitnesz-tervemet; melyik internetszolgáltató adja a legjobb ajánlatot; melyik autó a legtakarékosabb, stb.… Miért ne lenne tehát szükségünk „Valakire”, aki a lelki életünkben nyújt segítséget? Ez a „Valaki” Jézus, aki a teljes élettervünkhöz elkészített egy „ismertetőt”, azaz az evangéliumot! Ne hagyjuk tehát a könyvespolcon porosodni, hanem vegyük kézbe és váltsuk tettekre, amit Jézus ajánl – azaz, teljesítsük az Atya akaratát!

Beszélgetés Krisztussal: Úr Jézus! Köszönöm, hogy Te vagy az én kősziklám, biztonságom és menedékem! Engedd felismernem a mindennapjaimban jelenlétedet és útmutatásidat, hogy téged követve, a biztos boldogság útján járjak és példát adjak rólad a környezetemben élőknek!

Elhatározás: Az adventben minden nap – a lehetőségeimhez mérten – időt szánok az evangélium olvasására.


A pápa imaszándéka 2019. december hónapra:

A kicsinyek jövőjéért: Imádkozzunk, hogy minden ország elkötelezett lépéseket tegyen annak érdekében, hogy a legfiatalabbak – különösen a szenvedők – jövőjét prioritásként kezeljék.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.