Az advent jó alkalom az elmélyültebb imádságra, és a hit megélésének egyik eszköze az elmélkedő imádság.
Ajándékozd meg rokonaidat, ismerőseidet adventben a napi elmélkedéssel, és ajánld minél többeknek szolgálatunkat. Jelentkezés a www.napielmelkedes.hu oldalon


Amennyiben nem jelenik meg olvashatóan levelünk kattintson ide: Levél linkje

Emberek halászává teszlek
2019. november 30. Évközi harmincnegyedik hét – szombat
Szent András apostol
P. Paul Campbell

Mt 4,18-22
Amint elhaladt a Galileai tenger mellett, látott két testvért: Simont, akit Péternek hívtak, és Andrást, a testvérét, amint körhálót vetettek a tengerbe; halászok voltak ugyanis. Azt mondta nekik: „Jöjjetek utánam, és én emberek halászává teszlek titeket!” Azok pedig azonnal elhagyták hálóikat és követték őt. Amikor onnan továbbment, látott másik két testvért: Jakabot, Zebedeus fiát, és testvérét, Jánost a hajóban Zebedeussal, az apjukkal, amint javították hálóikat. És őket is hívta. Azok pedig azonnal otthagyták a hajót és apjukat, és követték őt.

Bevezető ima: Uram, hálát adok neked ezért a beszélgetésért. Segíts, hogy meg tudjam nyitni szívemet akaratod előtt! Te vagy az életem célja és eléd akarok helyezni mindent, ami én vagyok.

Kérés: Hallani és követni akarom Jézus hívását arra, hogy apostol legyek.

1. András Jézushoz viszi Simont. Ma az egyik olyan apostolt ünnepeljük, aki az elsők között lett Jézus tanítványa. János evangéliumában olvashatjuk, hogy András Keresztelő Szent János tanítványa volt, amikor egy este Jézushoz szegődött. Egy délután megváltoztatta az életét. Mikor hazatért, azonnal felkereste testvérét, Simont és elmondta neki, hogy megtalálta a Messiást. És elkísérte Simont Jézushoz. Nem tartottam meg hitét saját magának, hanem a szeretet arra ösztönözte őt, hogy az örömhírt megossza mással is. Minden Krisztussal való igaz találkozás arra ösztönöz minket, hogy ezt az élményt megosszuk másokkal.

2. Mindenüket elhagyták. És elérkezett a pillanat, amikor Jézus arra hívja Andrást, hogy töltsön be nagyobb szerepet a lelkek megváltásáért vívott küzdelemben. Ő és testvére Simon Péter tagjai lehettek a tizenkettőnek. András azonnal válaszolt, letette hálóját és mindent maga mögött hagyott. Ő megmutatja az egyetlen módot, ahogyan válaszolhatunk Isten hívására. Nem vonakodva, hanem örömmel szegődött Jézus mellé, hogy részt vegyen a lelkek megváltásáért végzett misszióban.

3. Mindvégig kitartott. András a legvégsőkig hűséges volt. Kitartott hivatásában. Jól kezdte és jól is fejezte be. Nem elég csupán elkezdeni a versenyt az örök élet koronájáért, mert a küzdelem minden egyes körében feltárul a lehetőség, hogy visszaforduljunk és hazatérjünk anélkül, hogy befejeztük volna, amit elkezdtünk. A Szentírás azt mondja, hogyha egyszer hátat fordítasz, akkor ne is akarj utána újra visszatérni. Akárcsak András, ki kell tartanunk a végsőkig, és hűségesen meg kell tennünk mindent, amit Krisztus kér tőlünk.

Beszélgetés Krisztussal: Úr Jézus, András eléd hozta testvérét Simon Pétert. Nekem kit kell hozzád vezetnem? Kik azok az emberek, akikkel meg kell ma osztanom hitemet? Néha habozok, és nem beszélek hitemről, annak ellenére, hogy hallom hívásod. Add meg a kegyelmet, hogy azonnal válaszoljak hívásaidra!

Elhatározás: Ma beszélgetni fogok valakivel a hitemről.


A pápa imaszándéka 2019. november hónapra:

A Közel-Kelet békéjéért: Imádkozzunk, hogy a párbeszéd, az egymásra találás és a megbékélés szelleme hassa át a Közel-Keletet, ahol különböző vallási közösségek élnek együtt.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.