Videóval és beszámolóval mutatják be a bogácsi plébánián július 7-13 között táborozó püspökladányi hittanos gyermekek és családok vidám hetét. A tábort Kiss Zsolt Attila plébános vezette.

Vasárnap megérkezvén bográcsban főtt mennyei eledel (slambuc) várt bennünket, majd mindjárt az elmaradhatatlan foci, különböző játékok, versenyek átélésével néztünk még örömtelibben a hét elé.

Már másnap egy távolabbi város, Eger felfedezésére indultunk, ahol látássérült emberek életét bemutató kiállítást, valamint a marcipánmúzeumban Kopcsik Lajos által készített termékeket tekintettük meg. Ezután a Bazilika oszlopai közötti csendes fohász után a szemináriumban szentmisén adtunk hálát életünkért, családjainkért.

Kedden ismét útra keltünk, hogy önfeledt játékszenvedélyünket a noszvaji Oxigén hotel kalandparkjában csillapítsáu. Szerdán a nyári örömök átélésében a helyi fürdő meglátogatása, a strandolás segített. Csütörtökön a pihenésen (9-ig is lehetett aludni), lazításon, kötetlen játékon, beszélgetésen volt a fő hangsúly, amibe mégis belefért egy szervezett program, aznap délelőtt a rendvédelmi szakembereket vártuk, ők egy érdekes előadást tartottak a rendőrkutyák kiképzéséről.
Pénteken végül saját erőnkkel, kitartó gyaloglási képességünkkel ismerkedtünk, de felszínre került türelmességünk mérése is, mivel a kirándulást izgalmassá tette az, hogy kicsit eltévedtünk. A hűsítő erdő fái között és a szuperjó társaságban viszont kellemesen telt az idő. Még ezen az estén Szentségimádáson vettünk részt a plébániatemplomban bemutatott rendes szentmise után, ahol imáinkban megfogalmaztuk kéréseinket, valamint hálánkat és köszönetünket fejeztük ki az együtt eltöltött időért.

Szombaton a hazautazásé volt a főszerep. Még lehetett filmet nézni, lezártuk a heti pontgyűjtő versenyt, ahol a “Ninják” csapata megelőzte a “Boszikat” és a “Józsi kakas csibéit”. Nyereményként szintén a közösségi találkozás lehetősége, egy debreceni közös mozizás várta a győztes csapatot.

Kiss Zsolt Attila – plébános