Isten Országa közel van
2019. július 11. Évközi tizennegyedik hét – csütörtök
Szent Benedek – Európa fővédőszentje
P. Jason Smith LC
 

Mt 10,7-15

Jézus így szólt tanítványaihoz: Menjetek és hirdessétek: Közel van a mennyek országa! A betegeket gyógyítsátok meg, a halottakat támasszátok fel, a leprásokat tisztítsátok meg, a gonosz lelkeket űzzétek ki! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok. Övetekbe ne szerezzetek se arany-, se ezüst-, se rézpénzt! Ne vigyetek magatokkal az útra tarisznyát, se két ruhát, se sarut, se botot! A munkás ugyanis megérdemli a bérét. Ha egy városba vagy faluba betértek, érdeklődjetek, hogy ki az, aki méltó és maradjatok nála, míg tovább nem mentek! Amikor házába léptek, köszöntsétek! Ha méltó rá az a ház, rászáll békétek, ha nem, békétek visszaszáll rátok. Ha valaki nem fogad be benneteket, sem nem hallgat szavatokra, hagyjátok ott a házát, sőt a várost is, és még a port is rázzátok le a lábatokról! Bizony mondom nektek: Szodoma és Gomorra földjének tűrhetőbb lesz a sorsa az ítélet napján, mint annak a városnak!

Bevezető ima: Uram Jézus, a Te jelenlétedbe helyezem magam. Neked tartogattam ezt a pillanatot, hogy Te beszélhess hozzám, és én meghallhassam a szavaidat. Beszélj, Uram, a szívemhez! Hiszem, hogy jelen vagy életemben, és megadod nekem mindazokat a kegyelemeket, amikre most szükségem van, jelenlegi körülményeim közt. Benned bízom, Uram, mert tudom, hogy nem helyezhetem a bizalmamat az evilági dolgokba. Add, hogy ez az elmélkedés közelebb vigyen hozzád. Szeretlek, Uram, és tudom, hogy Te is mennyire szeretsz engem. Amikor felnézek a keresztre, az emlékeztet irántam való szeretetedre. Az én szeretetem még mindig nem hozott annyi áldozatot, amennyit kellett volna. Olyan könnyen vonják el figyelmemet a világi dolgok. Felajánlom neked ezt az elmélkedést, Uram, tisztíts meg, és tedd szeretetemet még tökéletesebbé, még inkább olyanná, mint a Tiéd. Mindent, amit teszek, a Szűzanya kezébe helyezek. Kérem, hogy tanítsa meg, hogyan kell imádkozni és különösen azt, hogyan figyeljek Igéidre, a szívemben elmélkedve rajtuk.

Kérés: Uram, mutasd meg szeretetedet, hogy tanúságot tehessek róla másoknak!

1. Semmit ne vigyetek az útra! A siker Krisztus Országának építésében nem mérhető anyagiakban. Nem az arany, ezüst vagy réz gyógyítja a lelki betegségeket, hanem egyedül Isten kegyelme. Nem az új köpeny, új öv vagy sétapálca hoz boldogságot, hanem az, hogy a Mennyek Országához tartozunk.

2. Békét találni otthon. „Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos.” Szent Pálnak e szavai jelentik a kulcsot azokhoz a dolgokhoz, amiknek meg kell nyitnunk az otthonunkat és életünket. A modern kereszténynek mindig meg kell vizsgálnia, hogy a dolgok és személyek, amelyek körülveszik példa adóak-e és méltóak-e a dicséretre, más szóval: Krisztust tükrözik-e és meg kell-e nyitnunk az otthonunkat előttük.

3. Isten Országa közel van. Az egyetlen pillanat, amikor szentnek kell lennünk, az a jelen pillanat. A Mennyek Országa közel van – ez azt jelenti, hogy meg tudjuk ragadni a szentséget most azonnal! A holnap még nem a miénk, a tegnap már elszállt. Itt és most tudunk szeretni. Most tudunk türelmesek lenni. Most tudunk hűségesek lenni. Ebben a pillanatban tudjuk Istent egész szívvel szeretni.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, még egyszer megújítom hitemet a Te jelenlétedben. Hiszem, hogy a Szentírás szavain keresztül beszélsz hozzám és én azért vagyok most itt, hogy meglássam fényedet. Hiszem, hogy szívem legmélyéig eljutnak szavaid a Szentlélek sugallatain keresztül. Milyen nagy biztonságot és bizalmat jelent ez nekem! Tudom, hogy ennek az elmélkedésnek a gyümölcse nem az én szentségem vagy tökéletességem fokától függ, hanem a Te kegyelmedtől és az én erőfeszítésemtől, amellyel méltóvá akarok válni hozzád.

Elhatározás: Isten dicsőségére és mások javára ma teszek titokban valami jót.


A pápa imaszándéka 2019. július hónapra:

Az igazságszolgáltatás feddhetetlenségéért: Imádkozzunk, hogy az igazságszolgáltatás területén dolgozók becsületesen végezzék munkájukat, és így ne a világot átszövő igazságtalanságé legyen az utolsó szó.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.