Leleplezni a tisztátalan lelkek hazugságait
2019. július 10. Évközi tizennegyedik hét – szerda
P. Jason Smith LC

Mt 10, 1-7
Jézus akkor összehívta tizenkét tanítványát, s hatalmat adott nekik, hogy kiűzzék a tisztátalan lelkeket, és meggyógyítsanak minden betegséget, minden gyengeséget. A tizenkét apostol neve a következő: Az első Simon, más néven Péter, aztán testvére András, Zebedeus fia, Jakab és testvére János, Fülöp és Bertalan, Tamás és Máté, a vámos, Jakab, Alfeus fia és Tádé, a kánai Simon és a karióti Júdás, aki később árulója lett. Ezt a tizenkettőt küldte Jézus, megparancsolva nekik: “A pogányokhoz vivő utakra ne térjetek rá, s a szamariaiak városaiba ne menjetek be! Forduljatok inkább Izrael házának elveszett juhaihoz! Menjetek és hirdessétek: Közel van a mennyek országa!

Bevezető ima: Uram Jézus, a Te jelenlétedbe helyezem magam. Neked tartogattam ezt a pillanatot, hogy Te beszélhess hozzám, és én meghallhassam a szavaidat. Beszélj, Uram, a szívemhez! Hiszem, hogy jelen vagy életemben, és megadod nekem mindazokat a kegyelemeket, amikre most szükségem van, jelenlegi körülményeim közt. Benned bízom, Uram, mert tudom, hogy nem helyezhetem a bizalmamat az evilági dolgokba. Add, hogy ez az elmélkedés közelebb vigyen hozzád. Szeretlek, Uram, és tudom, hogy Te is mennyire szeretsz engem. Amikor felnézek a keresztre, az emlékeztet irántam való szeretetedre. Az én szeretetem még mindig nem hozott annyi áldozatot, amennyit kellett volna. Olyan könnyen vonják el figyelmemet a világi dolgok. Felajánlom neked ezt az elmélkedést, Uram, tisztíts meg, és tedd szeretetemet még tökéletesebbé, még inkább olyanná, mint a Tiéd. Mindent, amit teszek, a Szűzanya kezébe helyezek. Kérem, hogy tanítsa meg, hogyan kell imádkozni és különösen azt, hogyan figyeljek Igéidre, a szívemben elmélkedve rajtuk.

Kérés: Uram, mutasd meg a szereteted, hogy tanúságot tehessek róla másoknak!

1. Tény vagy legenda? Manapság alig emlegetjük a gonosz lelket. Nem elég modern vagy tudományos téma. Emellett kicsit zavarba ejtő, régi népmeséket vagy ijesztő filmeket idéző. Ki látott valaha egy tisztátalan lelket? Mikroszkóp alá vetett már egyet is a tudomány? Bárki, aki szenvedett már kísértéstől, meggyőződött a létezéséről mikroszkóp nélkül is. Az is, aki már tapasztalta a gonosz jelenlétét. Az ördög nagyon is valóságos: egy bukott angyal, ahogy a tisztátalan lelkek is. Ezek értelmes, hatalommal rendelkező szellemi (test nélküli) lények, akik egyszer jók voltak, de elpusztította őket a bűn.

2. Édes kis hazugságok. Az ördög mestere a hazugságnak. Kezdetektől fogva ez volt a stratégiája és nagyon sikeressé vált az emberiség megtévesztésében, hogy elhiggyék: a boldogság forrása a pénz, a hatalom, az élvezet – nem pedig Isten. Bár nem látható egy tisztátalan lélek, a működése körülöttünk látható. Hányan kételkednek Isten létezésében? Hányan választják az erőszakos megoldásokat a szeretet helyett? Hány házasság és család megy tönkre pornográfia, drogok vagy felelőtlen élet miatt? Ami az elején izgalmasnak tűnt, rabszolgaságot hozott végül és eltávolított Istentől. Ez a Hazugság Atyjának pedagógiája.

3. A tisztátalan lelkek hatalma. Jézus hatalmat gyakorol mind a tisztátalan lelkek, mind az általuk okozott szolgaság fölött. Ugyanez a hatalom adatott meg az Egyháznak is, Krisztus misztikus Testének. Egy tisztátalan lélek semmitől nem fél jobban, mint a megszentelő kegyelem állapotában lévő lélektől, aki szabadságot és megbocsátást talál a szentgyónásban, táplálékot az Eucharisztiában és bizalmat Istenben az ima által. Amíg egységben vagyunk Krisztussal és az Egyházzal, a tisztátalan lelkeknek nincs hatalmuk fölöttünk és nem képesek rabláncra fűzni a hazugságaikkal.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, még egyszer megújítom hitemet a Te jelenlétedben. Hiszem, hogy a Szentírás szavain keresztül beszélsz hozzám és én azért vagyok most itt, hogy meglássam fényedet. Hiszem, hogy szívem legmélyéig eljutnak szavaid a Szentlélek sugallatain keresztül. Milyen nagy biztonságot és bizalmat jelent ez nekem! Tudom, hogy ennek az elmélkedésnek a gyümölcse nem az én szentségem vagy tökéletességem fokától függ, hanem a Te kegyelmedtől és az én erőfeszítésemtől, amellyel méltóvá akarok válni hozzád.

Elhatározás: Meglátogatom az Oltáriszentséget és imádkozom az Egyházért Isten dicsőségére és mások javára.


A pápa imaszándéka 2019. július hónapra:

Az igazságszolgáltatás feddhetetlenségéért: Imádkozzunk, hogy az igazságszolgáltatás területén dolgozók becsületesen végezzék munkájukat, és így ne a világot átszövő igazságtalanságé legyen az utolsó szó.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.