Meríts bátorságot Krisztusból!
2019. július 8. Évközi tizennegyedik hét – hétfő
P. Jason Smith LC 

Mt 9;18-26
Amikor Jézus Kafarnaumban tanított, egy elöljáró lépett hozzá, leborult előtte, és így kérlelte: “Uram, a leányom most halt meg. De jöjj, tedd rá kezedet, és életre kel”. Erre Jézus fölkelt, és tanítványaival együtt elment vele. Közben egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, hátulról Jézus közelébe férkőzött, és megérintette ruhájának szegélyét. Azt gondolta magában: “Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok.” Jézus erre megfordult, ránézett, és így szólt: “Bízzál, leányom! Hited meggyógyított téged.” Attól az órától fogva egészséges lett az asszony. Amikor Jézus az elöljáró házába ért, és látta a fuvolásokat meg a lármás tömeget, rájuk szólt: “Távozzatok, hiszen nem halt meg a leány, csak alszik!” Azok kinevették. Miután eltávolították a tömeget, Jézus bement, megfogta a leány kezét, és az életre kelt. Ennek híre elterjedt azon az egész vidéken.

Bevezető ima: Uram Jézus, a Te jelenlétedbe helyezem magam. Neked tartogattam ezt a pillanatot, hogy Te beszélhess hozzám, és én meghallhassam a szavaidat. Beszélj, Uram, a szívemhez! Hiszem, hogy jelen vagy életemben, és megadod nekem mindazokat a kegyelemeket, amikre most szükségem van, jelenlegi körülményeim közt. Benned bízom, Uram, mert tudom, hogy nem helyezhetem a bizalmamat az evilági dolgokba. Add, hogy ez az elmélkedés közelebb vigyen hozzád. Szeretlek, Uram, és tudom, hogy Te is mennyire szeretsz engem. Amikor felnézek a keresztre, az emlékeztet irántam való szeretetedre. Az én szeretetem még mindig nem hozott annyi áldozatot, amennyit kellett volna. Olyan könnyen vonják el figyelmemet a világi dolgok. Felajánlom neked ezt az elmélkedést, Uram, tisztíts meg, és tedd szeretetemet még tökéletesebbé, még inkább olyanná, mint a Tiéd. Mindent, amit teszek, a Szűzanya kezébe helyezek. Kérem, hogy tanítsa meg, hogyan kell imádkozni és különösen azt, hogyan figyeljek Igéidre, a szívemben elmélkedve rajtuk.

Kérés: Uram, mutasd meg a szereteted, hogy tanúságot tehessek róla másoknak!

1. Elmélkedj Krisztusról! Milyen lehetett egy napot Krisztussal tölteni? A mai evangélium pillanatképet mutat nekünk: a tömeg hatalmas, Jézus hatalommal hirdeti az Igét, csodákat tesz, a szenvedők és betegek örömkönnyeket hullatnak, az emberek a lábai előtt térdelnek, sok-sok kéz nyújtózik felé, hogy megérinthesse. Képzeld magad Krisztus mellé. Érezd magad megtiszteltetve, hogy meghívást kaptál az Ő követésére!

2. Meríts bátorságot! A Krisztust követő tömegben mindenhol kétféle embert találunk: voltak olyanok, akik megbújtak a tömegben, és voltak azok, akik kiléptek a tömegből. Bátornak kell lenni ahhoz, hogy az ember kiálljon mindenki elé, és térdet hajtson Jézus előtt. Bátornak kell lenni ahhoz is, hogy az ember kinyújtsa a kezét, és megpróbálja legalább a ruhája szélét megérinteni. Tudjuk, milyen nehéz kiállni a hitünk mellett a mai világban, az iskolában, a munkahelyen, és néha még otthon is; ennél már csak az üldöztetések elszenvedése nehezebb. Következetesen megélni hitünket olykor megkövezéssel jár. Néha inkább szeretnénk, hogy valóban megkövezzenek minket, mint mások elutasítását és gúnyolódását. Merítsünk erőt az Úr szavaiból: „Bátorság!” Krisztus azokkal tette a legszebb csodákat, akiknek volt bátorságuk kilépni a tömegből.

3. Krisztusból merített bátorság. A bátorság nem egyenlő a félelem hiányával. A bátorság képesség a félelem hátrahagyására. Mi történt volna, ha a vérfolyásos asszony a tömegben maradt volna, a mások véleményétől való félelemből, és sosem próbálta volna megérinteni Krisztust? Sokat lehet nyerni a bátorsággal, és sokat lehet veszíteni a félelemmel. Csakugyan, Krisztusban hinni, és következetesnek maradni ebben a hitben, sosem könnyű. Egy drámában éljük életünket, ahol úgy tűnik, hogy az egész világ a hit ellen van, és kicsúfolja azt, aki a hit által él. Ne félj hit által élni! Krisztus semmit sem vesz el, és mindent megad nekünk. „Bízzál lányom! A hited meggyógyított téged.”

Beszélgetés Krisztussal: Uram, még egyszer megújítom hitemet a Te jelenlétedben. Hiszem, hogy a Szentírás szavain keresztül beszélsz hozzám és én azért vagyok most itt, hogy meglássam fényedet. Hiszem, hogy szívem legmélyéig eljutnak szavaid a Szentlélek sugallatain keresztül. Milyen nagy biztonságot és bizalmat jelent ez nekem! Tudom, hogy ennek az elmélkedésnek a gyümölcse nem az én szentségem vagy tökéletességem fokától függ, hanem a Te kegyelmedtől és az én erőfeszítésemtől, amellyel méltóvá akarok válni hozzád.

Elhatározás: Isten dicsőségére és mások javára ma nyíltan tanúságot teszek hitemről.


A pápa imaszándéka 2019. július hónapra:

Az igazságszolgáltatás feddhetetlenségéért: Imádkozzunk, hogy az igazságszolgáltatás területén dolgozók becsületesen végezzék munkájukat, és így ne a világot átszövő igazságtalanságé legyen az utolsó szó.

 

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.