Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen,
hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek.
Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre.
Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak” (ApCsel 2, 1-4). ”

Pócspetriben már hagyomány, hogy pünkösd hétfőjén családi napot tartanak az egyházközség híveinek. Ebben az évben is a plébánia kertben a gyönyörűen feldíszített színpadon kezdődött meg a családi nap programsorozata.
A helyi zenészekből álló zenekar a kántor úr közreműködésével egyházi énekeket adott elő, melyet a hívek nagyon lelkesen fogadtak.

Szenes István atya szentmisén köszöntötte a híveket a nap mottójával: „Az én örömöm legyen bennetek.”
István atya homíliájában Mária szerepére, igenjére hívta fel a figyelmet. Mária életébe berobbant az Isten, és nem Mária és József döntötte el, hogy nekik ki lesz a gyermekük, hanem Isten azt mondta, hogy „Én leszek a ti gyermeketek.”
A szentmisét követően a hívek Mária-képet kaptak ajándékba.

Ezután átadásra került a Közösségi Tér, amelyet a plébániaépület pincéjében alakítottak ki. A plébános elmondta, hogy ez az épület csoportfoglalkozások, mozi, közösségi rendezvény színhelyéül fog szolgálni. Ezt követően Balázs Viktória lépett a színpadra Kovács Kati dalaival, örökzöld Neoton-slágerekkel szórakoztatva a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.
Közben a gyerekek és felnőttek megtalálták a lehetőségeket a maguk szórakoztatására. A színvonalas rendezvényen a kállósemjéni kézműves csoport tagjai is részt vettek, ők abban segítettek, hogy a jelenlévők otthonaik díszítészéhez szebbnél szebb ajándéktárgyakat készítsenek.
Köszönetüket fejezzük ki a helyi önkormányzatnak az ebédért, amelyet a helyi Napközi Otthonos Óvoda és Konyha dolgozói készítettek el.

Holp Andrea sajtóapostol