A napi elmélkedések írói, szerkesztői és terjesztői a Regnum Christi Mozgalom tagjai. Kérjük, támogassa tevékenységeinket rendszeres adományával

Missio Christi Alapítvány számlájára való utalással: 1160006-00000000-44151470. 

Május 20-ig lehetősége van személyi jövedelemadója 1%-áról is rendelkezni. Kérjük, hogy ezt a lehetőséget se hagyja kihasználatlanul! Missziónk számára nagy segítség lenne, ha kedvezményezettként a közhasznú Missio Christi Alapítványt jelölné meg rendelkező nyilatkozatán. Adószám: 18254589-1-43.

Rendelkező nyilatkozat – alapítványunk adószámával már kitöltve – INNEN letölthető.
Hálásan köszönünk minden segítséget!


Úgy szolgálni, ahogy a Mester
2019. május 16.  Húsvét negyedik hete – csütörtök
Nepomuki Szent János
P. Todd Belardi LC 
 

Jn 13,16-20
Bizony, bizony mondom nektek: Nem nagyobb a szolga uránál, sem a küldött nem nagyobb annál, aki őt küldte. Mivel ezeket tudjátok, boldogok vagytok, ha meg is teszitek. Nem mindnyájatokról mondom; tudom én, kiket választottam. De az Írásnak be kell teljesednie: ,,Aki kenyeremet eszi, sarkát emelte ellenem”. Már most megmondom nektek, mielőtt megtörténik, hogy mikor bekövetkezik, higgyétek, hogy én vagyok. Bizony, bizony mondom nektek: Aki befogadja azt, akit én küldök, engem fogad be, aki pedig engem befogad, azt fogadja be, aki küldött engem.”

Bevezető ima: Uram, hiszem, hogy Te Isten vagy. Hiszem, hogy emberré lettél, szenvedtél, meghaltál, feltámadtál a halottak közül és felmentél a mennybe. Hiszem, hogy elküldted a Szentlelket, hogy földi utunkon át Mennyei Királyságodba vezessen minket. Köszönöm határtalan és feltétel nélküli szeretetedet. Köszönöm, hogy megmutatod az utat. Beléd helyezem minden bizalmamat, és arra vágyom, hogy napról napra jobban szerethesselek. 

Kérés: Uram Jézus, segíts mások szolgálatát jobban szeretnem, annál, ha engem szolgálnak!

1. A Mester.A tanítványok Jézust földi élete folyamán Mesternek hívták. Sokan mások is – teljes joggal –, mert Jézus A Mester. Mikor Péter harmadszorra látja az Urat a feltámadás után, a következőket mondja: „Uram, te mindent tudsz” (János 21,7) Még úgy is, hogy ez nagyon nehéz leckékkel járt együtt, el tudta fogadni alázatosan, hogy Krisztus valóban a Mester, aki mindent tud. Amikor Jézus helyébe képzeljük magunkat, meg kell próbálnunk emlékezni arra, hogy ki az, aki beszél, cselekszik, csodákat tesz, szenved és irányít. Ő az Isten, mindenek Mestere: igen, olyan ember, mint mi, de Isten is, nála van a kulcs mindenhez. 

2. A szolga. A mester szolgává lett. Isten szolgálta az embert. Ezelőtt csak meghajolhatunk, alázattal és tisztelettel, tudva, hogy a mi mindenható Istenünk eljött a földre, hogy szolgáljon minket. Időről időre újra és újra példát arról, hogy mi a legfőbb küldetésünk: másokat szolgálni. Szeresd Istenedet, hogy másokat szolgálsz; élj úgy, ahogy Jézus – azáltal, hogy aláveted magad Isten akaratának. Ez a kereszténység lényege: alázatos életet élni és másokat szolgálni, különösen azokat, akiket nehezünkre esik. Egy kifejezésbe összefoglalva: felebaráti szeretet.

3. Boldogok vagytok, ha meg is teszitek. Krisztus arra hív minket, hogy szolgáljunk. Mások szolgájává lenni nem egyszerű dolog, mert ez azt jelenti, hogy alázatosnak kell lennünk. Krisztusnak sem volt egyszerű, de neki volt motivációja: szeretni és megmenteni minket. A szolgálat áldás – még azokban a helyzetekben is, amikor szenvedélyeink fellobbannak és fel akarjuk menteni magunkat -, mert szerethetünk ezáltal. A szeretet megváltoztatja világunkat, a szíveket és lehetővé teszi, hogy Isten a lelkünk legmélyéig megérintsen és átjárjon minket. Ha a lelkek szeretete az, ami motivál minket a szolgálatra, akkor minden lehetőséggel élnünk kell, és akkor a szolgálatból áldás lesz. Így életünk megtelik kegyelemmel, akárcsak a Mesteré. Ő azért jött, hogy szolgáljon, nem azért, hogy neki szolgáljanak és aki sokakért váltságul odaadta életét.

Beszélgetés Krisztussal: Uram Jézus, segíts nekem a mai napon, hogy utánozzalak téged mindenki alázatos szolgájaként. Lobbants lángra szívemben a lelkesedés tüzét, hogy minden pillanatban arra vágyjak, hogy másokat elvezessek szeretetedhez. 

Elhatározás: Ma egy konkrét felebaráti szeretetből fakadó cselekedetet teszek valakiért, akinek szüksége van arra. 


A pápa imaszándéka 2019. május hónapra:

Az Egyházért Afrikában: Imádkozzunk az afrikai Egyházért, hogy elkötelezett tagjain keresztül az egység kovászává váljon Afrika népei között, és a remény jele lehessen e földrész számára.

Erdő Péter bíboros, prímás imaszándéka:

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért

Mennyei Atyánk, minden élet forrása!
Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust
felismerjük és egyre jobban szeressük!
Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk.
Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez!
Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

Tovább! 


Jöjjön el a Te Országod!
Ez a Regnum Christi Mozgalom napi elmélkedése.