„A böjt és az alamizsna az ima két hatalmas szárnya” (Szent Ágoston) „A nagyböjt ideje kiváló alkalom a jócselekedetekre, az irgalmasságra, amely szeretetből, nagylelkűségből fakad, általa az ember lendületet kap és egészen Istenig repül. Könnyebben száll egészen az égig az alázatos és szeretetteli ima, amelyet böjt és alamizsna kísér, illetve a minket ért bántalmak megbocsátása és a szeretetcselekedetek kísérnek úgy, hogy eltávolodunk a rossztól és jót cselekszünk.” (XVI. Benedek pápa)

Az egyeki Szent Ferenc Karitász csoport lelkesen segíteni vágyó tagjai ez év tavaszán csatlakoztak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2019. nagyböjtjére meghirdetett tartós élelmiszergyűjtéséhez. A gyűjtés helyszíne: az egyeki római katolikus templom, a római katolikus köznevelési intézmény, valamint egy helyi élelmiszerbolt volt, ahol a nagylelkű egyeki lakosoktól számos adományt kaptak.

A karitász csoport tagjai köszönetüket fejezik ki a jószándékú embereknek, akik nagylelkűségének köszönhetően összesen 191kg élelmiszer érkezett be, amely a Nagyhéten kerül majd kiosztásra a főként mélyszegénységben lévők, és/vagy fogyatékkal élők családja részére.
A Szent Ferenc Karitász csoport nagyobb mennyiségű alma adományt is kapott, amelynek egy részét a településen dolgozó közmunkások között, nagycsaládosok és idős, nyugdíjas emberek részére osztottak szét.

Szent Ferenc Karitász csoport – Egyek


Képek